Головна » Статті » Смачна сторінка

Пташине молоко

Пташине молоко

Нам потрібно:

Шоколад «Корона» - 1шт (100грам)

Масло – 100грам

Желатин швидкорозчинний – 2 ст.л.

Білки яєчні – 3 шт.

Цукор – 1,5склянки.

 

Рецепт не мій, поділилась дуже хороша хазяєчка і приємна дівчина Аля, за що їй ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ! Копіюю  авторський текст.

 

«Нам знадобиться плитка шоколаду " Корона" чорний і 100 грамів масла- ділимо пополам плитку шоколаду і масло .
Беремо середнього розміру коробку з- під кукерок і вистеляємо дно коробки харчовою плівкою.
Розтоплюємо в мікроволновці одну частину шоколаду з маслом ( 50 гр шоколаду і 50 гр масла) і заливаємо дно. Зразу ставимо в холодильник. Вже за кілька хвилин матимете готову основу.
Далі:
2 ст.л. ( рівненько ) желатину всипаємо в стакан і заливаємо геть до верху кип"яченою водою. Якщо желатин швидкорозчинний, то відразу і розтоплюємо його ( переливаємо в кастрюльку і розчиняємо по всім правилам).
Поки желатин трохи охолоджується, тим часом взбиваємо 3 яєчних білка із 1,5 ст. цукру. Якщо не зовсім получається, як на безе- не біда, це нам і не потрібно. Головне добре взбить, щоб масса збільшилась.
Швиденько змішуємо білкову масу з желатиновою і виливаємо в коробку на шоколад. Обережно, не розхлюпавши, ставимо в холодильник, щоб застигло.
Потім знову повторюємо процедуру з іншою частиною масла і шоколаду і виливаємо зверху на наш зефір ( чи як ви його там назвете). Знову захолоджується.
Дістаємо за хвостики плівки  із коробки ( а можна і не діставати, якщо у вас вийде і так порізати), розрізуємо на цукерочки і викладаємо на тарілку.
Дітей ( і вас також) буде за вуха не відтягнути- обіцяю!)»

 

Я робила без шоколаду, просто  розділила вже готову масу навпіл, одну половину вилила у квадратну силіконову форму, поставила у холодильник, до другої додала какао, добре розмішала, вилила на білу масу і все добре охолодила.

Можна вже готові, порізані,  полити шоколадом, а можна і так смакувати.

Мені трохи багато цукру, тому краще регулювати у процесі приготування.

Желатину у мене пішло 2 пачечки по 15грам, хоч, думаю, пачки 25грам цілком вистачить.

Категорія: Смачна сторінка | Додав: alya (23.04.2013)
Переглядів: 1202 | Коментарі: 1
Всього коментарів: 1
avatar
1 alya • 15:46, 25.04.2013
Ми з синочком робили пташине молочко за цим рецептом і погоджуємося із автором, що то дуже багато цукрку, 0,5 ст. цукру буде цілком достатньо.
avatar