Пташине молоко
Нам потрібно:
Шоколад «Корона» - 1шт (100грам)
Масло – 100грам
Желатин швидкорозчинний – 2 ст.л.
Білки яєчні – 3 шт.
Цукор – 1,5склянки.
Рецепт не мій, поділилась дуже хороша хазяєчка і приємна дівчина Аля, за що їй ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ! Копіюю авторський
текст.
«Нам знадобиться плитка шоколаду " Корона" чорний і 100 грамів
масла- ділимо пополам плитку шоколаду і масло .
Беремо середнього розміру коробку з- під кукерок і вистеляємо дно коробки харчовою
плівкою.
Розтоплюємо в мікроволновці одну частину шоколаду з маслом ( 50 гр шоколаду і
50 гр масла) і заливаємо дно. Зразу ставимо в холодильник. Вже за кілька хвилин
матимете готову основу.
Далі:
2 ст.л. ( рівненько ) желатину всипаємо в стакан і заливаємо геть до верху
кип"яченою водою. Якщо желатин швидкорозчинний, то відразу і розтоплюємо
його ( переливаємо в кастрюльку і розчиняємо по всім правилам).
Поки желатин трохи охолоджується, тим часом взбиваємо 3 яєчних білка із 1,5 ст.
цукру. Якщо не зовсім получається, як на безе- не біда, це нам і не потрібно.
Головне добре взбить, щоб масса збільшилась.
Швиденько змішуємо білкову масу з желатиновою і виливаємо в коробку на шоколад.
Обережно, не розхлюпавши, ставимо в холодильник, щоб застигло.
Потім знову повторюємо процедуру з іншою частиною масла і шоколаду і виливаємо
зверху на наш зефір ( чи як ви його там назвете). Знову захолоджується.
Дістаємо за хвостики плівки із коробки (
а можна і не діставати, якщо у вас вийде і так порізати), розрізуємо на
цукерочки і викладаємо на тарілку.
Дітей ( і вас також) буде за вуха не відтягнути- обіцяю!)»
Я робила без шоколаду, просто розділила вже готову масу навпіл, одну
половину вилила у квадратну силіконову форму, поставила у холодильник, до
другої додала какао, добре розмішала, вилила на білу масу і все добре
охолодила.
Можна вже готові, порізані, полити
шоколадом, а можна і так смакувати.
Мені трохи багато цукру, тому краще регулювати у процесі приготування.
Желатину у мене пішло 2 пачечки по 15грам, хоч, думаю, пачки 25грам цілком
вистачить.
|