Головна » Статті » Смачна сторінка

Паска моєї бабусі
  "Для мене Пасха-це свято, - розказує Оксана Вітчук, - коли за столом збирається вся наша родина,ми завжди їдемо до бабусі в село,яка,як завжди випікає у своїй печі смачні Пасочки для кожного з нас,часто ця кількість сягає 17-20 Пасочок. Паска спечена в печі має надзвичайний аромат і може довго зберігатись не черствіючи! Не знаю чому,але для мене аромат цієї бабусиної Паски асоціюється з безтурботним дитинсьвом і теплом її рук,мабуть тому що випечена з любов'ю. і якщо піч -це річ доступна не кожному, то рецептом "Паски моєї бабусі" я радо поділюсь з Вами."

"Паска моєї бабусі" 

Інгредієнти: 
1 літр молока(теплого,але перекіпяченого); 
10 яєць, 
4склянки цукру; 
1пачка масла; 
1 пачка дріжджів; 
1 склянка олії; 
Ванілін,кориця,ізюм,курага,цукати. 

Приготування: 
Молоко має бути перекипяченим і охолодженим до приємного телпа до нього додаємо масло(воно має бути тільки вищого гатунку з приємним запахом) та скланку олії(можна трішки менше), відділяємо жовтки від білка у різні посудини, жовтки збиваємо з цукром(цукру можна дати менше, якщо хочете щоб Пасочка була не дуже солодкою) та додаємо до молока. Білок ставимо до холодильника. 
Розминаємо дріжджі з цукром та додаємо до інших інгредієнтів; 
Розведена нами "закваска" має перебродити упродовж 2 годин; 
Тоді ми починаємо додавати попередньо просіяну муку (вищого гатунку,краще спробувати щось з неї готувати зазадалегіть), поступово підмішуючи, тоді збиваємо наші білки до піни і додаємо до тіста, підмішуючи його.сюди ж відправляємо Ванілін та трішки кориці,як каже бабуся "на око", бо справжній господині мірка не потрібна. 
Ізюм, курагу заливаємо кипятком і витримуємо 2-3 хв., відціджуємо і додаємо і тісто, цукати нарізаємо дрібними шматками і теж додаємо до нашої Паски. Можна додати цедру лимона. Головне не "переборщити", бо ізюм, курага, та цукати роблять тісто"важчим" і тому воно буде дового підходити. 
Ставимо тісто у тепле місце і чекаємо допоки воно підійде (близько 2 год). Готуємо форми, натираючи їх олією та жиром (чи маслом), формуємо наші Пасочки та вкладаємо їх у форму так, щоб тісто займало половину форми. Чекаємо поки тісто у формі підійде, тим часом гріємо духовку(чи розпалюємо піч)))). 
Перед тим як відправляти тісто у духовку змащуємо його зверху яйцем, випікаємо до готовності, не менше 1-1,5 години, залежно від духовки. Кожна господиня знає коли її Паска готова. Як трішки схолоне змащуємо Паску білком збитим з цукром та ваніліном і посипаємо кольоровими "посипками" чи прикрашаємо різними пасхальними фігурками. 
Головне готування Паски має починатись з молитви та обов'язково у опрятному одязі та "чистими" думками і тоді у вас все вийде!!! 

Смачного!

(автор статті Оксана Вітчук)
Категорія: Смачна сторінка | Додав: admin (17.04.2013)
Переглядів: 814 | Теги: крашенки, Паска, яйця
Всього коментарів: 0
avatar