Головна » Статті » Смачна сторінка |
Свято наближається! А яке свято без солодощів?
У нас дома жодне свято не обходиться без коржиків "Трюфель", його
люблять всі, воно легке у приготуванні, смачне, гарно зберігається (якщо
встигнете приховати кілька штучок). Я люблю його ще й тому, що заготовку можна зробити наперед за кілька днів,
навіть тиждень, покласти у коробку і зберігати у сухому прохолодному місці, а
перед самим святом зробити глазур і "посипку", перемазати і все -
маєте класні коржики. Чому "Трюфель"? Навіть не знаю, на смак - нічого схожого, може
тільки тому, що формою нагадують відомі цукерки "Трюфель"... а може і
тому, що коржики не зовсім дешеві... ну, не такі, як гриб Трюфель, але все ж...
ТРЮФЕЛЬ 1. Ретельно розтираємо жовтки вилкою чи міксером (Фото 2) 2. Додаємо соду, кислоту, ваніль, сметану - добре розмішуємо. Виходить така
прикольна пухка маса. (Фото 3) 3. Вливаємо розтоплене вершкове масло - знову добре вимішуємо - на цьому
етапі вже вся кухня пахне ваніллю і маслом. (Фото 4) 4. Частинами всипаємо муку і вимішуємо тісто. У мене цього разу пішло 3
ст.+ ще кілька ст. ложок. Тісто не має бути тугим, але разом з тим тримати
форму.
5. Виробляємо такі от "пірамідки", (Фото 5) не дуже великі, вони
ще трішки підростуть під час випічки. Деко можна не мазати нічим, вони не
пристануть. У мене на силіконовому коврику, то взагалі - красота. Ось скільки їх вийде з однієї порції. (Фото 6) 6. Ставимо у розігріту духовку, десь у межах 200-210 градусів.7. Випікаємо до золотистого кольору, щоб перевірити готовність, мусимо пожертвувати одним коржиком, обережно розламайте і подивіться, чи готовий у середині, чи добре попікся.
8. Дістаємо з духовки, охолоджуємо. Коржики будуть крихкі, розсипчасті. У мене трохи втратили форму, бо не додала муки у тісто і вони трохи "попливли", але на смак це не вплине. (Фото 7) Далі. Готуємо суміш, якою будемо обсипати коржики, для цього нам потрібно 500-700 грам вафлі, наприклад, "Артек", чи тієї, яку любите. Вафлі тремо на тертку (та сторона, що тремо крупно моркву). Готуємо глазур: Нам потрібно: 1,5 склянки цукру, 5-6 ст.л. какао, 3-4 ст.л. води, 100грам вершкового масла (можна і більше). Змішуємо всі складники, крім масла, добре розтираємо і ставимо на маленький вогонь чи парову баню. Розтоплюємо, ретельно мішаючи. Коли цукор розстане, додаємо масло, знімаємо з вогню і розмішуємо до повного розчинення. У результату перед Вами стоятиме 4 миски: 1 - з коржиками, 2 - гаряча глазур, 3 - натерті вафлі, 4 - миска для складання вже готових Трюфелів. Хватаєте кілька коржів, кидаєте у глазур (я розмішую ложкою), потім швидко дістаєте, кидаєте у вафлі, обкатуєте з усіх сторін і викладаєте готового коржика на тарілку. (Фото 8) Все робиться швидко, бо глазур захолодає, але її
у процесі можна підігріти. Тільки обережно, не перегрійте, бо закипить, масло
відшарується і глазур просто обтікатиме з коржів. От і все. Смачного! Можна і Трюфелі зробити святковими. Я купую ще звичайні вафельні листи,
кольорові, ділю вже потерту вафлю на кілька частин і "підфарбовую"
кожну частину червоною, зеленою, жовтою вафлями. А далі все як завжди. І
отримаємо різнокольорові Трюфелі. | |
Категорія: Смачна сторінка | Додав: alya (23.04.2013) | |
Переглядів: 824 | Коментарі: 1 |
Всього коментарів: 1 | |
| |