Головна » Статті » Смачна сторінка

Коржики "Трюфель"

Свято наближається! А яке свято без солодощів? 

У нас дома жодне свято не обходиться без коржиків "Трюфель", його люблять всі, воно легке у приготуванні, смачне, гарно зберігається (якщо встигнете приховати кілька штучок).

Я люблю його ще й тому, що заготовку можна зробити наперед за кілька днів, навіть тиждень, покласти у коробку і зберігати у сухому прохолодному місці, а перед самим святом зробити глазур і "посипку", перемазати і все - маєте класні коржики.

Чому "Трюфель"? Навіть не знаю, на смак - нічого схожого, може тільки тому, що формою нагадують відомі цукерки "Трюфель"... а може і тому, що коржики не зовсім дешеві... ну, не такі, як гриб Трюфель, але все ж...


Ну, не будемо гадати, коржі смачні, тому, приєднуйтесь, будемо готувати.

ТРЮФЕЛЬ

Для тіста нам знадобиться:
5 ВАРЕНИХ яєчних жовтків.
1ч.л. соди
1 ч.л. лимонної кислоти
5 ст.л. сметани
1 пак. ваніліну.
200 грам ЯКІСНОГО вершкового масла.
3 склянки муки +- 0,5 ск.
Цукор у тісто не додається. (Фото 1)

 

1. Ретельно розтираємо жовтки вилкою чи міксером (Фото 2)

2. Додаємо соду, кислоту, ваніль, сметану - добре розмішуємо. Виходить така прикольна пухка маса. (Фото 3)

 

3. Вливаємо розтоплене вершкове масло - знову добре вимішуємо - на цьому етапі вже вся кухня пахне ваніллю і маслом. (Фото 4)

 

4. Частинами всипаємо муку і вимішуємо тісто. У мене цього разу пішло 3 ст.+ ще кілька ст. ложок. Тісто не має бути тугим, але разом з тим тримати форму.

 

5. Виробляємо такі от "пірамідки", (Фото 5) не дуже великі, вони ще трішки підростуть під час випічки. Деко можна не мазати нічим, вони не пристануть. У мене на силіконовому коврику, то взагалі - красота.

 

 Ось скільки їх вийде з однієї порції. (Фото 6)

6. Ставимо у розігріту духовку, десь у межах 200-210 градусів. 
7. Випікаємо до золотистого кольору, щоб перевірити готовність, мусимо пожертвувати одним коржиком, обережно розламайте і подивіться, чи готовий у середині, чи добре попікся.

 

8. Дістаємо з духовки, охолоджуємо. Коржики будуть крихкі, розсипчасті. У мене трохи втратили форму, бо не додала муки у тісто і вони трохи "попливли", але на смак це не вплине. (Фото 7)


Далі.
Готуємо суміш, якою будемо обсипати коржики, для цього нам потрібно 500-700 грам вафлі, наприклад, "Артек", чи тієї, яку любите. Вафлі тремо на тертку (та сторона, що тремо крупно моркву).
Готуємо глазур:
Нам потрібно: 1,5 склянки цукру, 5-6 ст.л. какао, 3-4 ст.л. води, 100грам вершкового масла (можна і більше). 
Змішуємо всі складники, крім масла, добре розтираємо і ставимо на маленький вогонь чи парову баню. Розтоплюємо, ретельно мішаючи. Коли цукор розстане, додаємо масло, знімаємо з вогню і розмішуємо до повного розчинення.
У результату перед Вами стоятиме 4 миски: 1 - з коржиками, 2 - гаряча глазур, 3 - натерті вафлі, 4 - миска для складання вже готових Трюфелів.

Хватаєте кілька коржів, кидаєте у глазур (я розмішую ложкою), потім швидко дістаєте, кидаєте у вафлі, обкатуєте з усіх сторін і викладаєте готового коржика на тарілку. (Фото 8)

Все робиться швидко, бо глазур захолодає, але її у процесі можна підігріти. Тільки обережно, не перегрійте, бо закипить, масло відшарується і глазур просто обтікатиме з коржів.

От і все.

Смачного! 

Можна і Трюфелі зробити святковими. Я купую ще звичайні вафельні листи, кольорові, ділю вже потерту вафлю на кілька частин і "підфарбовую" кожну частину червоною, зеленою, жовтою вафлями. А далі все як завжди. І отримаємо різнокольорові Трюфелі.



Категорія: Смачна сторінка | Додав: alya (23.04.2013)
Переглядів: 824 | Коментарі: 1
Всього коментарів: 1
avatar
1 Оля • 14:43, 24.04.2013
Як апетитно))) Обов"язково спробую таке спекти сама!
avatar